Verkostomme

Itä-Suomi ja maailma

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalaa voi rinta rottingilla kuvata kulttuurimaakunnaksi. Maakunta idän ja lännen välissä on osa omaleimaista karjalaista kulttuurialuetta, jonka historiasta, tarustosta ja maisemista koko suomalainen kulttuuri-identiteetti on ammentanut sisältöä. Pohjois-Karjalan maakuntakeskus on Joensuu, jossa asukkaita on noin 76 000. Hyvät palveluverkostot ja toimivat kulkuyhteydet tekevät elämästä joustavaa: Joensuusta Helsinki in on 437 km, lentäen noin tunti ja Pendolinolla reilut neljä tuntia. Lue lisää.

 1. Joensuun lyseon lukio,
 2. Joensuun yhteiskoulun lukio,
 3. Kiteen lukio,
 4. Lieksan lukio,
 5. Polvijärven lukio
 6. Pyhäselän lukio, Joensuu,
 7. Tohmajärven lukio,

Pohjois-Savo

Pohjois-Savo on asukasluvultaan maan kuudenneksi suurin maakunta. Maakunnan kolme suurinta kaupunkia kuvastavat hyvin alueen monipuolista luonnetta. Kallaveden rannalla sijaitseva Pohjois-Savon keskus — Kuopio — on aktiivinen ja elinvoimainen korkean teknologian yritystoiminnan keskittymä ja kansainvälinen yliopistokaupunki, vesistöreittien varteen syntynyt Varkaus on kansainvälinen teollisuuskaupunki ja Iisalmi kulttuuristaan rikas maaseutukaupunki. Keskuskaupunki Kuopiossa on asukkaita 117 000. Kuopion seutu on maan dynaamisten kasvukeskusten kärkijoukossa.

 1. Juankosken lukio,
 2. Kallaveden lukio, Kuopio,
 3. Kuopion klassinen lukio,
 4. Kuopion lyseo,
 5. Leppävirran lukio
 6. LUMIT, Kuopio,
 7. Nilsiän lukio
 8. Pielaveden lukio
 9. Rautalammin lukio
 10. Rautavaaran lukio,
 11. Siilinjärven lukio,
 12. Suonenjoen lukio
 13. Tuusniemen lukio
 14. Vesannon yhtenäiskoulun lukio

Etelä-Savo

Etelä-Savossa – Saimaan maakunnassa – on kolme kaupunkia, 11 maalaiskuntaa ja satoja kyliä. Asukkaita Etelä-Savossa on 153 000. Maakunnan kokonaispinta-ala on noin 19 000 neliökilometriä, josta jopa neljännes on vettä. Rantaviivaa on yhteensä noin 30 000 kilometriä. Etelä-Savon maakuntakeskus on Mikkeli, jossa asukkaita on 54 000. Liikenneyhteydet toimivat moneen suuntaan: esim. pääkaupunkiseutu on vain parin tunnin auto- tai junamatkan päässä. Lue lisää.

 1. Joroisten lukio,
 2. Juvan lukio,
 3. Mikkelin lukio,
 4. Pieksämäen lukio,
 5. Savonlinnan lyseon lukio
 6. Savonlinnan taidelukio,
 7. Sulkavan lukio,
 8. Otavan opisto,

Blogi