NEST-keskuksen tavoitteena on edistää Itä-Suomen lukioiden kansainvälisyyttä. Kansainvälistymistä on monenlaista. Yhtäällä se on koko opetussuunnitelman läpäisevä teema, joka tukee maailmankansalaiseksi kasvamista ja globaaleiden ilmiöiden ymmärtämistä. Toisaalta kansainvälisyys on eri kielten ja kulttuurien tuntemista ja arvostamista. Kansainvälisyyttä voi yhtä hyvin tehdä niin kotona kuin ulkomailla, usein hankkeemme yhdistävät molempia. Tuemme myös opiskelijoita ja opettajia omien yksilöllisten kansainvälistymissuunnitelmien toteuttamisessa.

Reittejä lukioiden kansainvälistymiseen on useita. eTwinning-alustalla voit tehdä yhteistyötä ja kehittää projekteja eurooppalaisten opettajien kanssa. Yleisimmät NEST-verkoston kouluja rahoittavat tahot ovat Euroopan unionin Erasmus+-ohjelma, OPH ja Nordplus Junior-ohjelma. Eri säätiöt ja rahastot myöntävät tukea kansainvälistymiseen omilla toimialueillaan. Venäjä-yhteistyötä olemme kehittäneet Cultura-säätiön tuella, ja Svenska Kulturfonden rahoittaa nyt käynnistyviä, ruotsin kielen käyttöön kannustavia hankkeita Hallå-ohjelmastaan. Kattavan listauksen rahoitusmahdollisuuksista löydät Polkka-sivustolta.

Hankekumppaneita voit hakea rahoitusohjelmien verkkosivuilta sekä kysyä vaihtoehdoista myös NEST-keskukselta.