NEST-keskus koordinoi syksyllä 2020 startannutta Itä-Suomen lukioverkoston digitaalinen ekosysteemi-hanketta!

OPH -hanke pähkinänkuoressa

Itä-Suomen lukioverkoston digitaalinen ekosysteemi-hanke (1.10.2020 – 31.7.2022) laajentaa lukioiden oppimisympäristöjä, yhdenmukaistaa ja uudistaa toimintakulttuuria sekä tukee lukion nykyisen ja tulevan uuden opetussuunnitelman tavoitteiden toteutumista. Digiajan haasteisiin vastataan huomioiden eri toimijat (oppilaat, opettaja, rehtorit ja sivistystoimen johto) sekä eri nivelvaiheet. Hankkeessa laaditaan lukiokoulutuksen ja korkeakoulun välisessä nivelvaiheessa olevien opiskelijoiden osaamiskartoituksia sekä luodaan alueen kuntien sivistystoimen digitalisaation kokonaisnäkemystä koko oppimispolun osalta. Hanke lisää opiskelijoiden ja opetushenkilöstön digitaalista kyvykkyyttä sekä motivaatiota tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämiseen. Hankkeen kokonaisbudjetti on 182.000€

Hankkeen piiriin kuuluu Itä-Suomen alueelta 13 lukiota:
Joensuun lyseon lukio
Joensuun yhteiskoulun lukio
Juankosken lukio
Kallaveden lukio
Kuopio Taidelukio Lumit
Kuopion klassillinen lukio
Kuopion Lyseon lukio
Nilsiän lukio
Pielaveden lukio
Siilinjärven lukio
Suonenjoen lukio
Tuusniemen lukio
Vesannon lukio

Hankkeella on 5 päätavoitetta:

  1. Osaamisen kartoittaminen
    2) Ekosysteemin laatiminen
    3) Digitalisaatio johtamisen tukena
    4) Yhteistyö, vertaistuki ja tiedon levittäminen
    5) Työelämäyhteistyö