Yrittäjyys on meille sydämen asia. Se tuo mahdollisuuksia, uutta osaamista ja mielenkiintoisia verkostoja. Ollaksesi yrittäjä, et tarvitse vuosien koulutusta, valtavaa pankkilainaa tai täysin uutta ideaa. Yrittäjäksi kyllä pääsee jos haluaa ja siihen on paljon tukea tarjolla. NEST keskus etsii yrittäjyyskasvatuksen yhteistyökumppaneita, jakaa hyviä käytänteitä ja kannustaa nuoria tutkimaan yrittäjyyden tuomia mahdollisuuksia. Nostamme myös esiin yrittäjyyteen liittyviä palveluita ja tiedotamme mielenkiintoisista tapahtumista.

Yrittäjyys näkyy lukioissa yrittäjyyskasvatuksena ja projekteina. Työkaluja tarjoavat Nuori Yrittäjyys- ja YES verkosto sekä 4H -toiminta.

NY Nuori yrittäjyys on järjestö, joka pyrkii vahvistamaan nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa. NY:llä on ohjelmia, jotka tarjotaan osana perusopetusta aina esiopetuksesta korkea-asteelle. Varsinaista yrittäjyytta voi kokeilla NY vuosi yrittäjänä ohjelmassa, jossa nuoret perustavat oman yrityksen vuodeksi ja ansaitsevat rahaa. Lue lisää

YES on yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, joka edistää yrittäjyyskasvatusta kouluissa. Heidän verkkosivuilta löydät materiaalia opetuksen tueksi, tukea koulu-yritysyhteistyöhön sekä tietoa opetushenkilöstön täydennyskouluksista. Lue lisää

”Oletko 13 vaan et yli 28-vuotias? Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle”. Lue lisää