Itä-Suomi ja maailma

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalaa voi rinta rottingilla kuvata kulttuurimaakunnaksi. Maakunta idän ja lännen välissä on osa omaleimaista karjalaista kulttuurialuetta, jonka historiasta, tarustosta ja maisemista koko suomalainen kulttuuri-identiteetti on ammentanut sisältöä. Pohjois-Karjalan maakuntakeskus on Joensuu, jossa asukkaita on noin 76 000. Hyvät palveluverkostot ja toimivat kulkuyhteydet tekevät elämästä joustavaa: Joensuusta Helsinki in on 437 km, lentäen noin tunti ja Pendolinolla reilut neljä tuntia. Lue lisää…

Pohjoiskarjalaisia NEST-lukioita on yhdeksän.

Joensuun lyseon lukio Facebook
Joensuun yhteiskoulun lukio Facebook
Juuan lukio Facebook
Kiteen lukio Facebook 
Lieksan lukio
Facebook
Outokummun lukio Facebook
Polvijärven lukio Facebook
Pyhäselän lukio, Joensuu Facebook
Tohmajärven lukio Facebook

Pohjois-Savo

Pohjois-Savo on asukasluvultaan maan kuudenneksi suurin maakunta. Maakunnan kolme suurinta kaupunkia kuvastavat hyvin alueen monipuolista luonnetta. Kallaveden rannalla sijaitseva Pohjois-Savon keskus — Kuopio — on aktiivinen ja elinvoimainen korkean teknologian yritystoiminnan keskittymä ja kansainvälinen yliopistokaupunki, vesistöreittien varteen syntynyt Varkaus on kansainvälinen teollisuuskaupunki ja Iisalmi kulttuuristaan rikas maaseutukaupunki. Keskuskaupunki Kuopiossa on asukkaita 117 000. Kuopion seutu on maan dynaamisten kasvukeskusten kärkijoukossa.

Pohjoissavolaisia NEST-lukioita on viisitoista.

Juankosken lukio Facebook
Kallaveden lukio, Kuopio Facebook
Kiuruveden lukio Facebook
Kuopion klassinen lukio Facebook
Kuopion lyseo Facebook
Leppävirran lukio Facebook
LUMIT, Kuopio Facebook
Nilsiän lukio Facebook
Pielaveden lukio
Rautalammin lukio Facebook
Siilinjärven lukio Facebook
Suonenjoen lukio Facebook
Tuusniemen lukio Facebook
Varkauden lukio  Facebook
Vesannon yhtenäiskoulun lukio Facebook

Etelä-Savo

Etelä-Savossa – Saimaan maakunnassa – on kolme kaupunkia, 11 maalaiskuntaa ja satoja kyliä. Asukkaita Etelä-Savossa on 153 000. Maakunnan kokonaispinta-ala on noin 19 000 neliökilometriä, josta jopa neljännes on vettä. Rantaviivaa on yhteensä noin 30 000 kilometriä. Etelä-Savon maakuntakeskus on Mikkeli, jossa asukkaita on 54 000. Liikenneyhteydet toimivat moneen suuntaan: esim. pääkaupunkiseutu on vain parin tunnin auto- tai junamatkan päässä. Lue lisää…

Eteläsavolaisia NEST-lukioita on yhdeksän.

Joroisten lukio Facebook
Juvan lukio Facebook
Mikkelin lukio Facebook
Pieksämäen lukio Facebook
Ristiinan lukio Facebook
Savonlinnan lyseon lukio
Savonlinnan taidelukio Facebook
Sulkavan lukio Facebook
Otavan opisto Facebook