NEST-Keskus pyrkii edistämään nuorten työelämäosaamista tiedottamalla aktiivisesti eri tapahtumista, järjestämällä tilaisuuksia ja luomalla verkostoja.

Up to you

NEST-keskus oli mukana Savonia ammattikorkeakoulun vuosittaisessa Up to You -tapahtumassa yhdessä hankelukioista kerätyn opiskelijaryhmän kanssa. Tapahtumassa kuulimme erilaisia tarinoita yrittäjyydestä ja urapoluista mm. Jussi Heikelän, Anne Kukkohovin ja Tatu Ahosen kertomana.

AMK-vierailu Tuusniemelle

NEST järjesti keväällä 2016 Tuusniemen yläkoulussa ja lukiossa tilaisuuden, jossa Savonian amk ja Karelia amk esittäytyivät. Ammattikorkeakoulujen oppilaat kertoivat omasta opintopolustaan sekä ammattikorkeakoulujen tarjoamista koulutusvaihtoehdoista.

Koillis-Savon nuoret tapahtuman tuottajina

Nilsiän lukio järjesti huhtikuussa 2016 ensimmäistä kertaa kurssin ”Koillissavon nuoret tapahtuman tuottajina”. Se starttasi Nilsiän Tahkovuorella Extreme Run –tapahtumassa, jossa nuoret tarkkailivat tapahtuman tuotantoa sekä hankkivat kokemusta avustamalla pienimuotoisesti tapahtuman järjestäjiä. Tälle uuden konseptin kurssille ilmoittautui 26 lukiolaista viidestä Koillis-Savon kunnasta: Juankoskelta, Kaavilta, Tuusniemeltä, Nilsiästä ja Rautavaaralta. Tavoite oli, että opiskelija saa kokonaisvaltaisen kuvan tapahtuman järjestämisestä alusta loppuun, sisältäen kaiken ideasta toteutukseen, viranomaisasiat, markkinoinnin ja rahoituksen. Kurssi on saanut alkunsa Koillis-Savon tarpeesta lisätä ja kehittää nuorten työelämäosaamista sekä yhteyttä alueen elinkeinoelämän toimijoiden kanssa. Kurssi järjestetään kahtena vuonna ja sen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto : Eurooppa investoi maaseutualueisiin