Nuorten jaksaminen ja hyvinvointi Itä-Suomessa – hankkeen tiimi esittäytyy!

Olen Mari Käpykangas ja asun Savonlinnassa, josta käsin toimin hankkeessa Etelä- Savon alueen lukioiden hyvinvointivalmentajana. Koulutustaustaltani olen yhteisöpedagogi YAMK. Olen aikaisemmin työskennellyt lastensuojelun sijaishuollon parissa, ammatillisen kuntoutuksen kentällä sekä reilut kymmenen vuotta koulukuraattorin tehtävissä peruskouluissa ja lukiossa. 

Nykyinen lukiokoulutus voi olla monella tavalla opiskelijalle kuormittavaa ja uuvuttavaa ja omat voimavarat voivat joskus olla vähissä. Kuormittuneisuus ja stressi voivat johtaa uupumiseen ja edelleen mielen kuormittumiseen, monenlaiseen pahoinvointiin sekä koulupoissaoloihin. Olisikin tärkeää, että myös jaksamisen ja hyvinvoinnin teemat otettaisiin puheeksi ja uupumisen selättämiseen käytäisiin läpi keinoja yhdessä opiskelijoiden kanssa, muun lukioissa opetettavan asian rinnalla. Olenkin todella innoissani tehtävästä hyvinvointivalmentajana, ja odotan kovasti, että pääsemme hanke lukioiden henkilökunnan, sekä opiskelijoiden kanssa pohtimaan jaksamisen tukemisen ja hyvinvoinnin tematiikkaa. Uskon, että yhdessä saamme paljon tehtyä opiskelijoiden ja koko kouluyhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi ja oppilaiden jaksamisen tukemiseksi. Erityisesti työltäni odotan kohtaamisia nuorten kanssa. Vapaa- ajalla liikun mielelläni luonnossa saksanpaimenkoirani Mauno- Anteron kanssa ja nautin live- musiikista. Erityistaitoni ovat eksyminen mitä ihmeellisimmissä paikoissa, kovaa niistäminen sekä kattila- popcornien tekeminen 🙂.

Olen Meiju Tiirikainen, liikuntatieteiden maisteri Kuopiosta. Olen valmistunut Jyväskylän yliopistosta, jossa opiskelin pääaineenani liikuntapedagogiikkaa. Tällä hetkellä toimin lukio-opiskelijoiden hyvinvointivalmentajana Nuorten jaksaminen ja hyvinvointi Itä-Suomessa hankkeessa. Aikaisemmin olen työskennellyt liikunnan- ja terveystiedon opettajana perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa sekä toiminut Liikkuva opiskelu -hankkeessa. 

Haluan edesauttaa lukio-opiskelijoita etenemään heidän opinnoissaan ja auttaa heitä motivoitumaan lukioarjesta ja sen monipuolisista mahdollisuuksista. Lukio-opinnoista olisikin tärkeää saada opiskelijoille positiivinen kokemus, joka kantaa nuorta elämässä ja jatko-opinnoissa eteenpäin. Koulukulttuurin rakentamisella opiskelijoiden hyvinvointia tukevaksi ja sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen panostamisella saadaan varmasti jo paljon hyvää aikaiseksi. Odotan innolla, että mitä kaikkea pääsemme yhdessä hankelukioiden ja opiskelijoiden kanssa tekemään hyvinvoinnin ja jaksamisen edistämiseksi. Vapaa-ajallani tykkään liikkua ja yksi intohimoistani on alppihiihto. Erityistaitoihin kuuluvat yleinen hökeltäminen, väärinpäin puhuminen sekä ajoittain jopa hoksaavakin tilannekomiikka 🙂

Olen Sanna Oikari, kasvatustieteilijä Joensuusta. Kipparoin tätä syyskuussa 2022 alkanutta Nuorten jaksaminen ja hyvinvointi Itä-Suomessa -hanketta. Minulla on vajaa 15 vuoden työkokemus erilaisten hankkeiden, koulutussuunnittelun ja henkilöstöhallinnon tehtävistä. Viimeisimmät vajaan kolme vuotta olen työskennellyt Kuopion kaupungin lukiokoulutuksen NEST-keskuksessa. Tältä hankkeelta odotan konkreettisia toimintoja ja malleja nuorten hyvinvoinnin ja jaksamisen lisäämiseksi, yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Toivon hankkeen lisäävän nuorten osallisuutta, ryhmäytymistä ja kouluviihtyvyyttä. Työskentelytapaani kuvaa eteepäin vievä positiivinen ote, yhteistyö ja kehittäminen sekä kokonaisuuksien hallinta.Vapaa-ajallani tykkään liikkua eli pelaan höntsäsählyä, käyn salilla ja talvisin minut löytää viikonloppuisin Kolin rinteistä ja kesäisin patikoimasta. Meikäläisen erityistaitoja ovat huonot vitsit ja välikevennykset, hyvät eväät ja osuvat hastagit 🙂

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö Sanna Oikari
+358 44 718 4884, sanna.oikari@kuopio.fi 

Hyvinvointivalmentaja Mari Käpykangas
+358 44 7184133, mari.kapykangas@kuopio.fi

Hyvinvointivalmentaja Meiju Tiirikainen
+358 44 718 4249, meiju.tiirikainen@kuopio.fi 

https://www.facebook.com/nestkeskus/